Need help?

0943620070 vbp.chinese@gmail.com

Ellenőrizze agyi teljesítményét ennek a jobb alvást segítő kvíznek a kitöltésével

A látásproblémákkal küzdők számára ingyenes hangos előadások érhetők el a weboldalon, ahol a cukorbetegség alapjairól, valamint az egészséges táplálkozásról és az öngondoskodásról okleveles cukorbeteg oktatótól tanulhatnak.

Az American Diabetes Association (ADA) fókuszában a cukorbetegség

Az ADA az 1-es és 2-es típusú cukorbetegséggel kapcsolatos oktatás vezető nonprofit szervezete. Szeretjük, ahogy a szervezet alwebhelye azokra a módokra összpontosít, amelyekkel Ön átveheti az irányítást szemápolása felett, beleértve azt az erőforrást is, amellyel szemészeti szakembert találhat a rutin szemvizsgálat ütemezéséhez.

American Academy of Ophthalmology (AAO)

Az AAO a világ legnagyobb szemorvosok és sebészek egyesülete, és a látásproblémákkal küzdők egyik fő érdekvédelmi szervezete. Az oldalon gyors, tájékoztató animációkat tekinthet meg arról, hogy a diabéteszes retinopátia hogyan hat a szemre, feliratkozhat az ingyenes hírlevélre a szemészek által átadott tippekért a szem egészségének megőrzésével kapcsolatban, és irányítószámát megadva megtalálhatja a közeli szemorvost.

A diabéteszes retinopátia kedvenc online támogató hálózata

VisionAware

Az American Foundation for the Blind ezen a blogján az élet legkülönbözőbb területeiről származó emberek osztják meg történeteiket a látásvesztésről, arról, hogy ez hogyan befolyásolta életmódjukat és kapcsolataikat, és hogyan boldogulnak ezzel. Szeretjük, ha lehetőségünk van kapcsolatba lépni másokkal ezeken a személyes elmélkedéseken keresztül, és lehetőségünk nyílik arra is, hogy a saját történetével is hozzájáruljon. Megtalálhatja a helyi személyes támogató csoportok listáját is.

Kedvenc diétás tanácsok forrása

OnTrack Diabetes

Az egészséges táplálkozási szokások betartása szükséges a cukorbetegség ellenőrzésének megőrzéséhez és az olyan szövődmények megelőzéséhez, mint a látásvesztés, de ez gyakran nehéz lehet. Itt jön a képbe az OnTrack Diabetes. Az oldal több száz cukorbetegség-barát receptet kínál, amelyeket Frances Towner Giedt díjnyertes szakácskönyv-írók és Bonnie Sanders Polin, PhD készítettek, és amelyek biztosan kielégítik az ízlelőbimbókat, miközben kordában tartják a vércukorszintet.

A cukorbeteg termékek kedvenc webhelye

DiabetesNet

Ez a webhely összefoglalja a cukorbetegség kezelésére szolgáló legújabb technológiai termékeket, beleértve a glükózmonitorokat, inzulintollakat, glukagonkészleteket és még sok mást.

Kedvenc alkalmazás

RetinaRisk

Ez az alkalmazás klinikailag hitelesített kockázatkalkulátort kínál, amely lehetővé teszi a cukorbetegek számára, hogy valós időben mérjék fel a diabéteszes retinopátia kialakulásának egyéni kockázatát. Ez úgy történik, hogy összegyűjtik a felhasználó egészségi állapotát, például a cukorbetegség típusát, az A1C-t, a cukorbetegség időtartamát, a vérnyomást és a nemet. Az adatokat ezután egy algoritmus segítségével összetörik, hogy közöljék a pácienssel a kockázatot. Az ingyenes, Android és iOS operációs rendszerrel kompatibilis RetinaRisk részletes útmutatásokat és információkat is tartalmaz a cukorbetegségről, a diabetikus retinopátiáról, valamint tippeket a jobb önellátáshoz.

Brian P. Dunleavy további jelentése.

Szerkesztői források és tények ellenőrzése

Diabéteszes retinopátia. Országos Szemészeti Intézet. 2019. augusztus 3. Mi az a diabéteszes retinopátia? Amerikai Szemészeti Akadémia. 2020. szeptember 18. A diabéteszes retinopátia áttekintése. Mayo Klinika. 2018. május 30. Vigyázz a diabéteszes retinopátiára. Betegségmegelőzési és Járványügyi Központok. 2018. november 5. Diabetikus retinopátia: Fókuszban a kisebbségi lakosság. International Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism. 2017. november 11. A cukorbeteg afroamerikaiak megelőzhetik a látásvesztést. Országos Szemészeti Intézet. Mutass kevesebbet

Iratkozzon fel Egészséges Életmód Hírlevelünkre!

A diabéteszes retinopátia legújabb eredményei

6 ok, amiért csatlakozhat egy támogató csoporthoz, ha nedves AMD-vel rendelkezik

A támogató csoportok érzelmi és gyakorlati útmutatás forrásai is lehetnek.

Szerző: Quinn Phillips 2021. április 21

Hogyan segíthet a nedves AMD nyomon követése megelőzni a jövőbeli látásvesztést?

Ha azonnal értesíti kezelőorvosát az apró változásokról, segíthet a kezelésben, hogy elkerülje a további károsodást.

Szerző: Quinn Phillips 2021. április 21

4 módja annak, hogy pozitív maradjon, ha nedves AMD-je van

A nedves AMD a központi látás elvesztéséhez vezethet, ami ijesztő lehet. De a kezelés most jobb, mint valaha, és sokféleképpen lehet megbirkózni és támogatást kapni. . .

Írta: Erica Patino 2020. szeptember 8

Hogyan kezeljük és figyeljük meg makuladegenerációját

A makuladegeneráció száraz és nedves formái eltérőek. Tudja meg, hogyan maradhat az egyes típusoknál a látásvesztés elkerülése érdekében.

Írta: Erica Patino 2020. szeptember 8

Nedves AMD: 20 otthoni módosítás a látásvesztésben szenvedők számára

Nem kell bonyolultnak vagy költségesnek lennie otthonának látásromlásának megfelelő átalakításának.

Írta: Quinn Phillips 2020. szeptember 8

Nedves AMD és vizuális hallucinációk: amit tudnod kell

A központi látásvesztéshez kapcsolódó hallucinációkra nincs hatékony kezelés, de megküzdési stratégiákat lehet kidolgozni.

Írta: Quinn Phillips 2020. szeptember 8

Lehetséges, hogy a gyógyszered száraz szemet okoz?

Számos gyakori, vény nélkül kapható és vényköteles gyógyszer kiválthatja az állapotot.

Becky Upham 2018. március 26

8 barkácsolási módszer a szemszárazság kezelésére

Íme az egyszerű otthoni gyógymódok, amelyeket érdemes megbeszélnie orvosával.

Becky Upham 2018. március 26

Tanulj meg száraz szemmel élni

A betegségben szenvedő másokkal való kapcsolatfelvétel segített egy nőnek kezelni a tüneteit.

Becky Upham 2018. március 26

Vakon, de nem a sötétben: Megküzdés a vaksággal

Írta: E. E. Kane, 2017. november 15"

nem tud aludni? A melatonin-kiegészítők segíthetnek, de fontos megérteni a hormon működését és a lehetséges mellékhatásokat.

A „hormonok drakulájaként” emlegetett melatonin lehet a legjobb fegyvered, ha nehezen tud elaludni vagy éjszaka elaludni. (1)

A melatonin egy természetes hormon, amelyet a tobozmirigy termel. Ez a mirigy az agy közepe közelében található, és a tobozmirigy többnyire viszonylag inaktív marad. Vagyis amíg készen nem állsz aludni. (2)

Gyakori kérdések & Válaszok

Biztonságos-e a melatonin szedése? A melatonint általában biztonságosnak tartják rövid távú használat esetén. De további kutatásokat kell végezni a hosszú távú használatáról. Az olyan étrend-kiegészítőket, mint a melatonin, az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatala szabályozza. A melatonin okoz mellékhatásokat? A melatonin lehetséges mellékhatásai közé tartozik az ingerlékenység, az álmosság, az émelygés, a hasmenés és a fejfájás. A melatoninról ismert, hogy rontja a depressziós tüneteket. Lehet túladagolni a melatonint?Igen, lehet túladagolni a melatonint. A túladagolás tünetei a gyakori mellékhatásokhoz hasonlítanak, de lehetnek remegés, alacsony testhőmérséklet és alacsony vérnyomás is. Hogyan kell bevenni a melatonint? A melatonin különféle formákban létezik. Az orális formák közé tartoznak a gumicukorkák, pirulák, folyadékok, rágótabletták és kapszulák. Melatonin spray-ket, port, tapaszokat és krémeket is vásárolhat. Szüksége van receptre melatoninra?Nem. A melatonin az egyetlen vény nélkül kapható hormon az Egyesült Államokban. Melatonin-kiegészítőket élelmiszerboltokban, gyógyszertárakban és egészséges élelmiszerboltokban találhat.

Legutóbbi alvó üzemmódban

Mi az a Melatonin? Adagolás, mellékhatások, alvási használat és túladagolás kockázata

A melatonin formája szerint: A tabletták, gumicukorkák és folyadékok előnyei és hátrányai

A melatonin mellékhatásai és biztonsága 101

Lehet túladagolni a melatonint? Hogyan határozzuk meg az Önnek megfelelő adagot

Melatonin és alvás: Az alapok

A melatonin egyedülálló hormon, mivel csak sötétben szabadul fel. (1) Felkészíti testét az alvásra. És általában a melatonin szintje megemelkedik a véráramban körülbelül két órával lefekvés előtt. (3) Ez álmos érzést okoz, ami pihentető éjszakát eredményez.

A melatonin azonban nem csak az álmosságot segíti elő, hanem abban is, hogy a szervezet aludjon. A National Sleep Foundation szerint a melatonin szintje körülbelül 12 órán keresztül emelkedik a vérben. Csak a nappali fény visszatéréséig csökkennek ezek a szintek. (1)

A legtöbb ember elegendő melatonint termel ahhoz, hogy gond nélkül elaludjon és elaludjon. (3) De nem mindenki ilyen szerencsés. És ha a szervezeted nem termel elegendő melatonint természetesen, akkor szükség lehet szintetikus melatonin pótlására.

A szintetikus melatonin orális formái közé tartoznak a melatonin gumicukorkák, pirulák, folyadékok, rágógumik és kapszulák. A hormont más formában is megvásárolhatja. Ide tartoznak a melatonin spray-k, porok, tapaszok és krémek.

A szerkesztő válogatása

Az alvási ütemezés javítása

Mi okozza az álmatlanságot?

Tényleg mennyit kell aludnod minden éjszaka?

Mi a teendő, ha nem tud aludni: Mindent az álmatlanság kezeléséről

Mik azok a melatonin-kiegészítők?

A melatonin-kiegészítők segítenek szabályozni az alvási ciklust. És érdekes módon a melatonin az egyetlen hormon, amely vény nélkül kapható az Egyesült Államokban. (1) Ezeket a kiegészítőket élelmiszerboltokban, gyógyszertárakban és egészséges élelmiszerboltokban vásárolhatja meg.

Míg az elegendő melatonint termelő embereknek nem biztos, hogy problémái vannak az alvással, a melatonin szintje idővel és különböző okokból változhat.

Az egyik hiedelem szerint a melatoninszint az életkorral csökken. (4) Ezenkívül a cirkadián ritmuszavar befolyásolhatja a melatonintermelést. Ezek olyan alvászavarok, amelyek megzavarják az elalvás időzítését, mint például a késleltetett alvási fázis szindróma (5), amelyben a késleltetett elalvás ébredési nehézségekhez vezet.

Tudjon meg többet https://harmoniqhealth.com/hu/ a melatonin-kiegészítőkről és az alvásról

A melatonin formája szerint: A tabletták, gumicukorkák és folyadékok előnyei és hátrányai

Íme, mit kell tudni a kiegészítők különböző formáiról, hogy eldönthesse, melyik a megfelelő az Ön számára.

Képtár

Biztonságos a melatonin?

A melatonin egy étrend-kiegészítő, és más kiegészítőkhöz hasonlóan az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatósága (FDA) szabályozza. De az FDA semmilyen felhasználásra nem hagyta jóvá. (6)

Ezért felteheti a kérdést, biztonságos-e a melatonin? Kérdései lehetnek a gyerekeknek szánt melatoninnal kapcsolatban is.

Általánosságban elmondható, hogy a szintetikus melatonin biztonságos a legtöbb felnőtt számára, bár alkalmazása kerülendő terhes nőknél és szoptatóknál – mondja Chrisoula Politis, MD, a New York-i Rockville Centre-ben található Mercy Medical Center alvásgyógyászati ​​igazgatója. (3)

Melatonin gyerekeknek 

A melatonin biztonságos és a gyermekek számára is működik.

De ne feledje, hogy egyesek érzékenyebbek a hormon szintetikus formáira, mint mások.

Ezenkívül további kutatásokat kell végezni a melatonin hosszú távú használatának hatásairól és biztonságosságáról gyermekeknél.

Immunproblémákkal küzdő gyermekeknél kerülni kell a melatonint.

9 híresség, aki ugyanúgy küzd az alvással, mint mi

Az elbűvölő életstílus nem jár automatikusan a kiváló minőségű R-vel és R-vel.

Képtár

Mik a melatonin lehetséges mellékhatásai?

A melatonin nem gyógyszer, de mellékhatásokat tapasztalhat, ha érzékeny a kiegészítőre.

A pozitív oldal az, hogy a melatonin mellékhatásai általában enyhék, és elmúlnak, ahogy a szervezet alkalmazkodik.

A mellékhatások eltérőek, de a következők:

Ingerlékenység Álmosság Hányinger Hasmenés Fejfájás (7)

Dr. Politis szerint a melatoninról is ismert, hogy súlyosbítja a depressziós tüneteket, ezért a depresszióban szenvedőknél óvatosan kell alkalmazni. (4)

A mellékhatások nem mindig jelentik azt, hogy abba kell hagynia a melatonin szedését. A leállításról szóló döntés a mellékhatások súlyosságától és attól függ, hogy enyhülnek-e vagy folytatódnak-e.

Természetesen minden a toleranciáról is szól. Ha melatonint szed, és másnap ismételten görcsöket vagy hasmenést tapasztal, érzékeny lehet, és más lehetőségeket kell mérlegelnie a jobb alvás érdekében, például kamillateát vagy levendulaolajat. (8,9)

A mellékhatások valószínűségének csökkentése érdekében mindig alacsony adag melatoninnal kezdje. Csak szükség szerint növelje az adagot. (10)

A szintetikus melatonin számos márkája adagonként 5-10 milligrammot (mg) tartalmaz, ami több, mint amire az embereknek gyakran szükségük van az alvási ciklusuk szabályozásához. (2)

Egyes felnőtteknek csak kevés melatoninra van szükségük, míg másoknak többre van szükségük. A gyerekek jellemzően kisebb összeggel is boldogulnak.

Ez nem jelenti azt, hogy ne szedhetne be 5 vagy 10 mg-ot minden este, de ezt először meg kell beszélnie kezelőorvosával, hogy megbizonyosodjon arról, hogy szervezete képes kezelni a nagyobb adagot.

Ezenkívül konzultáljon orvosával, ha bármilyen vényköteles gyógyszert szed. Ide tartoznak a depresszió és a cukorbetegség kezelésére szolgáló gyógyszerek, valamint az antikoagulánsok, az immunszuppresszánsok és a kortikoszteroidok. (4)

„Minden gyógyszerét közölnie kell orvosával vagy gyógyszerészével a melatonin bevétele előtt, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nincs kölcsönhatás” – figyelmeztet a Politis.

A melatonin gyulladásos reakciót is okozhat a szervezetben, ezért a kiegészítő nem ideális választás bizonyos autoimmun betegségekben szenvedők számára. (4)

Tudjon meg többet a melatonin lehetséges mellékhatásairól

Lehet túladagolni a melatonint?

A melatonin biztonságos, ha felelősen használják, de lehetséges a túladagolás.

A túladagolás tünetei utánozhatják a gyakori mellékhatásokat. (7) A különbség meghatározásához figyelembe kell vennie a tüneteinek mértékét, valamint azt, hogy mennyi melatonint vett be.

Szemléltetésképpen, ha 3 mg melatonint vesz be, és enyhe hasmenést tapasztal, ez olyan mellékhatás lehet, amely javulni fog, ahogy teste alkalmazkodik. Másrészt, ha 15 mg-ot vesz be, és közepesen súlyos vagy súlyos hasmenést tapasztal egyéb tünetekkel együtt, mint például remegés, alacsony testhőmérséklet vagy alacsony vérnyomás, ez arra utalhat, hogy túl sokat vett be. (11)

A túl sok melatonin fogyasztása szintén veszélyezteti az álmatlanság kialakulását. Tehát ahelyett, hogy a melatonin segítené az alvási ciklus visszaállítását, a szervezetben túl sok mennyiség súlyosbíthatja az alvásproblémákat. (11)

A túl sok melatonin alvási tehetetlenséghez is vezethet. (4) Egy tökéletes világban képesnek kell lennie arra, hogy éjszaka melatonint szedjen, átaludja az éjszakát, és felfrissülve ébredjen fel.

Túladagolás esetén az ellenkezője fordulhat elő. Ahelyett, hogy éber felébredne, másnapos érzése lehet.

Ne feledje, hogy az alvási tehetetlenség akkor is előfordulhat, ha túl késő este veszi be a melatonint. Ha szedi a táplálékkiegészítőt, hagyjon legalább hét órát aludni, és ne kezeljen nehézgépeket, amíg nem tudja, milyen hatással van rád – mondja Politis.

Ha túl sokat vesz be, nem mindig van szükség orvosi ellátásra. Kényelmetlenül érzi magát, de a tünetek fokozatosan javulnak, ahogy a melatonin mennyisége csökken a véráramban. (7)

Kivételt képez, ha súlyosabb tünetei vannak, például alacsony vérnyomás. Ez a túl sok melatonin veszélyes szövődménye. Azonnal forduljon orvoshoz, hogy stabilizálja egészségét. Az alacsony vérnyomás jelei közé tartozik a koncentráció hiánya, a homályos látás és az ájulás. (4,12)

Tudjon meg többet a melatonin túladagolás kockázatáról

Ismeri a jobb alvás előnyeit?

Ellenőrizd agyi teljesítményedet ennek a jobb alvást segítő kvíznek a kitöltésével.

Melatonin adagolás: Mennyit kell bevenni?

Ahogy korábban említettük, egyes melatonin márkák éjszakánként 5-10 mg-os adagot javasolhatnak.

Bár ez az ajánlás, a legtöbb felnőttnek nincs szüksége több mint 1-3 mg melatoninra éjszakánként. (3) Valójában ideális 0,3 mg-os adaggal kezdeni. (A gyerekek kis adaggal is kezdhetik.

Természetesen előfordulhat, hogy az Ön számára megfelelő melatonin adag nem a megfelelő adag egy másik személy számára. A megfelelő összeg megtalálása néha próbálkozás és hiba kérdése. De általában a kevesebb több. Tehát ahelyett, hogy nagy adaggal kezdené, és visszafelé haladna, kezdje alacsonyan, és haladjon felfelé.

Đăng ký/ Đăng nhập